23948sdkhjf

Januar satte rekord for brugen af Dankort

Dankort-omsætningen satte i år ny rekord for januar, som traditionelt er en forholdsvis rolig måned.
Med en omsætning på 23.741 mio. kr. blev årets første måned den mest travle januar i Dankortets historie. Det viser tal fra Nets.

Årets første kvartal er traditionelt den mindst aktive periode for Dankort-brugere, og omsætningen i december sidste år var da også 30 procent højere, end omsætningen i dette års januar.

Sammenligner man januar 2013 med de øvrige januar-måneder er der dog tale om en rekordhøj omsætning, som i år lå 80 procent højere, end januar 2003.

Også den samlede årlige omsætning i brugen af Dankort har været støt stigende. Således omsatte Dankortet i 2012 for 309.876 mio. kr., hvilket var 4 procent højere end i 2011 og hele 71 procent højere end i 2003.

Mere sofistikeret internetsvindel
Dankort-misbruget er ikke fulgt med i samme omfang. Nets har kortlagt det fysiske misbrug, som i 2012 var tre procent højere end i 2004. Inden for fjernsalg – der defineres som Internet, Postordre, Telefonordre og Betalingsautomater uden PIN-kode – steg omsætningen fra 2004 til 2012 med 549 procent, mens misbruget steg med 255 procent.

Ifølge virksomheden FraudID, der beskæftiger sig med sikkerhed på internettet, er svindlen med Dankort på internettet blevet mere sofistikeret.

For eksempel blev betalingskortmisbrug i danske internetforretninger tidligere foretaget med levering til udenlandske adresser. Nu foretages misbrugsordrerne i danske forretninger, ved brug af danske betalingskort og med levering til danske adresser. Selv den såkaldte IP adresse er på bestillingstidspunktet ofte også dansk.

Og det gør opgaven for forretningen med at identificere misbrugsforsøg noget større, pointerer Kristian E. Stephansen, stifter af FraudID.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063